Varva ner

Mitt blodsocker gillar inte stress. När stresshormonerna härjar i kroppen höjs blodsockernivån automatiskt några snäpp, och är nästan omöjlig att få ner. Därför brukar jag försöka varva ner – så gott det går – så ofta jag kan när jag är extra stressad.

Yoga, meditation, handarbete, läsning, hundpromenader, pyssel. Allt sånt är (oftast) lugnande för mig, och därmed bra för mitt helhetsmående när jag är uppe i varv.

IMGP8698 - kopia

Ifjol fick jag en målarbok för vuxna till julklapp, ni vet de där böckerna som är så populära nu? Perfekt! När jag inte ritar Diabetes-Doris kan jag måla i målarboken och varva ner på samma gång.

Man kan nästan sträcka sig så långt som till att säga att det är blodsockervänligt att koppla av och varva ner, eller vad säger ni andra med diabetes?

4 reaktioner på ”Varva ner

  1. Absolut! Avkoppling och att stressa ner är bland med det mest effektiva (förutom insulin och att äta rätt, då). Tyvärr måste man komma ihåg att göra det kontinuerligt, vilket är svårt att hinna med eller ha lust med ibland.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s