Den där Maria

Nu när några nya läsare har hittat hit via ÅU kanske det är på sin plats att jag berättar lite mer om vem jag egentligen är. Jag heter alltså Maria, kallas Ia på jobbet (eftersom det fanns fyra andra Marior när jag började där) och arbetar som utbildningsplanerare vid Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia (CLL). Jag är också redaktör för CLL:s nyhetsbrev och har genom åren varit lärare på en del kurser i folkloristik vid Åbo Akademi, eftersom jag är filosofie magister i folkloristik i grunden.

Jag bor på landet i skärgårdsstaden Pargas med en hund (Ebba), en katt (Nisse) och en särbo (Patric). Jag är 32 år gammal och insjuknade i diabetes typ 1 som 9-åring. Diagnosen kom att förändra mitt liv, men idag försöker jag fokusera på de positiva sidor man trots allt kan välja att se i en livslång, kronisk sjukdom.

Sedan årsskiftet sitter jag med i styrelsen för Diabetesföreningen i Åboland och under våren är jag med och drar projektet Motionera med diabetes, med målet att springa Naisten kuntovitonen i Åbo 21 maj 2016. Själv har jag alltid varit aktiv, men kunde börja satsa mer på att träna hårdare efter att jag fick insulinpump och CGM i april 2014. Efter det vågade jag mig på ett halvmaraton, som jag genomförde med ett leende på läpparna hösten 2015.

Jag strävar efter att inte låta min diabetes hindra mig från att göra det jag vill i livet, men blodsockerkampen är ständig och det är både upp- och nedgångar i livet med typ 1-diabetes.

image
Foto: Maija Arosuo

Den här bloggen driver jag som privatperson och typ 1-diabetiker. Allt jag skriver är utgående från mina egna erfarenheter, det här är diabetes typ 1 ur mitt perspektiv. Avsikten med bloggen är att nå ut till så många som möjligt om hur det kan vara att leva med diabetes typ 1, den osynliga sjukdomen som så många vet så lite om.

Välkomna hit, allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s