Hur det började

Klänningen

Det började med en klänning, pinsamt nog. Mitt springande, alltså. Jag önskar att jag kunde säga att jag började springa för att jag ville bli starkare, må bättre, utmana mig själv fysiskt, men nej.

Sanningen är att jag började springa på grund av en klänning.

Sommaren 2012 skulle min bästa vän gifta sig, och jag fick äran att vara brudtärna. Och som så många andra, köpte jag en klänning som inte satt riktigt som den skulle. Lite tajtare behövde jag nog bli i kroppen, för att klänningen skulle komma till sin rätt. Då fick jag den goda idén att jag skulle börja springa lite, som komplement till resten av min träning.

Sagt och gjort. Jag läste på om löpning och diabetes typ 1, frågade runt lite, och satte sedan igång. Först kort och långsamt, sedan allt längre och längre (och kanske lite, lite snabbare, även om jag aldrig har blivit någon speciellt snabb löpare). Och plötsligt, innan jag visste ordet av, var jag fast. Det här är ju roligt! Löpning är ju skitskoj! Bröllopet kom och gick (och var jättevackert och lyckat) och jag fortsatte springa. Längre och längre, mer och mer.

Imorgon startar motionsprojektet Motionera med diabetes i Pargas, som jag är med och drar. Kanske funderar du på att komma med? Kanske bor du inte alls här i närheten, men har funderat på att börja springa själv? Du kanske vill komma i bättre form, må bättre, bli starkare och friskare, eller som jag för några år sedan: komma i en klänning. Oberoende av vilken orsak du har till att börja springa – gör det! Kanske fastnar du, kanske inte, men i vilket fall som helst kommer du att må bättre av att röra på dig mer, alldeles oavsett om du har diabetes eller inte. Det kan jag nästan lova dig.

6 reaktioner på ”Hur det började

    1. Ja, jag kanske aldrig har berättat det för dig? Men egentligen kan man väl säga att jag får tacka dig för att jag började springa, för om du inte skulle ha gift dig kanske jag aldrig skulle ha börjat 😉

      Gilla

  1. Pingback: Bröllop och lagom räcker – Att vara etta

  2. Pingback: En tjock diabetiker får skylla sig själv – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s