Dags att byta sensor

IMGP9311 - kopia

Min CGM (Dexcom G4) är godkänd för användning 7 dagar, men kan fungera ytterligare flera veckor till – på mig, det där är individuellt. När en sensor börjar säga upp kontraktet kan det se ut så här: glapp i kurvan och ett blodsockervärde under 2 hela natten (lugn, bara lugn, så var inte fallet i verkligheten – i så fall skulle jag nog inte sitta här och skriva idag).

Då är det dags att byta sensor, småningom. Till slut dör sensorn fullständigt och visar ??? och då är det definitivt finito. På den här kurvan har jag testat att starta om sensorn, för att se om den kan göra någon nytta ytterligare några dagar. Det gäller att hushålla med resurserna…

3 reaktioner på ”Dags att byta sensor

 1. Ulrika

  Vilka är fördelarna med att ha sensorn på armen istället för på magen, som ni ser det? Jag försöker lära mig mer, efter bara tre veckors erfarenhet av cgm.

  Gilla

  1. För mig har fördelarna med att ha sensorn på armen varit att den dels håller längre, dels upplever jag att den är mindre i vägen där. Med det sagt så kan det ändå vara bra att veta att den inte är godkänd för användning (från tillverkarens sida) på armen ännu, även om min diabetessköterska sa att jag absolut kan ha den på armen.

   Av alla jag känner som har sensorer har ungefär hälften den på magen och resten på armen eller ryggslutet/rumpan. Ryggslutet har jag också testat, men där höll den kortast tid på mig. Om du har tillgång till sensorer kan du testa och se vad du gillar bäst 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s