Alternativet

IMGP9295 - kopia

Det är nog ingen nyhet för er att jag föredrar blodsockervänliga alternativ i de flesta lägen. Vanligt bröd är gott, men inte alls speciellt blodsockervänligt för mig, och då är ett bra alternativ att låta grönsaker fungera som ”bröd”. Jag brukar till exempel använda mig av paprika, gurka eller zucchini, och sedan tillsätta pålägg efter tycke och smak.

Till frukost har jag vant mig vid att äta riktigt bröd och har svårt att komma ifrån det, men i Seinäjoki har Patric hittat ett jättegott och blodsockervänligt alternativ, ett rågbröd med 3,3 gram kolhydrater per skiva. Det fungerar hyfsat bra för mig, trots att jag lider av gryningsfenomenet (vilket innebär att blodsockret stiger kraftigt framemot morgonen, på grund av dygnsfluktuationen mellan tillväxthormon och kortisol).

Jag kan med andra ord varmt rekommendera både ”grönsakssmörgåsar” och Porokylän ruiskarppi till den som vill ha blodsockervänligare alternativ.

2 reaktioner på ”Alternativet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s