Tjolahopp-kurvan

IMGP9268 - kopia

Häromdagen skrev jag om någonting som jag kallar tjolahopp-kurvan. En tjolahopp-kurva är när blodsockret plötsligt sticker iväg uppåt så det bara svischar om det, tjolahopp! Och så lika snabbt neråt igen, tjolahej!

Det är en jobbig kurva, för även om det inte syns på bilden så mår man inte bra av sådana här blodsockersvängningar. I verkligheten är det inte alls så sprittande som det låter, tvärtom faktiskt, men man måste ju göra något positivt av eländet, känner jag.

Mental träning och positivt tänkande kan ta en långt och jag försöker hela tiden jobba aktivt med att tänka mer positivt. Ibland går det bättre, ibland sämre. Hellre tänker jag att jag har en tjolahopp-kurva, än en ”hjälp-nu-knackar-följdsjukdomarna-på-dörren”-kurva. Även om jag naturligtvis vet hur det ligger till. En sån här kurva är långt ifrån rolig, långt ifrån tjohejsan. Men jag blir ju inte bättre av att fokusera på det negativa. Därför har jag tjolahopp-kurvor (för ja – det har jag ibland, av olika orsaker).

Tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa.

2 reaktioner på ”Tjolahopp-kurvan

  1. Pingback: ”Men har du inte lärt dig?” – Att vara etta

  2. Pingback: Hoppla, sa blodsockret! – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s