Världens starkaste tjej

Jag kommer fortfarande på mig själv med att önska att jag vore som ”alla andra” ibland. En i mängden, liksom. Nu går ju inte det, eftersom det i dagsläget inte finns något botemedel för diabetes typ 1, men tänk om det hade varit tvärtom. Om alla hade haft diabetes typ 1. Tänk vad underbart det hade varit (men också hemskt, förstås!) om alla hade haft diabetes typ 1. Om det hade varit vardag för alla att ta blodtest, räkna kolhydrater, dosera insulin och föra en ständig blodsockerkamp.

IMGP9141 - kopia

Som barn kunde jag önska det ännu mer. Eller åtminstone kunde jag önska att det fanns en förebild som hade diabetes. Tänk om Pippi Långstrump hade haft diabetes typ 1, till exempel! Hon är ju världens starkaste (och coolaste) tjej!

IMGP9162 - kopia

”Pippi kan fläta håret och knäppa livstycket på samma gång. Det är inte många som kan det”, står det i en Pippibok jag har i min ägo. ”Usch, vad spisen ryker in! Pippi måste opp på taket och sota skorstenen. Hon gör ALLTING själv”.

Om Pippi hade haft diabetes kunde det också ha stått ”Pippi mäter blodsockret varje morgon. Hon ställer in en temporär basalminskning på pumpen inför sitt ridpass med Lilla Gubben och när hon kommer tillbaka in efter ridturen bakar hon bullar till sig och Herr Nilsson. Pippi kan göra ALLTING fast hon har typ 1-diabetes”.

2 reaktioner på ”Världens starkaste tjej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s