På jobbet

IMGP8088 - kopia

När många nu avslutar en arbetsvecka kavlar jag istället för omväxlings skull upp ärmarna och förbereder mig för en arbetsfylld helg. Det hör egentligen till ovanligheten att jag jobbar veckoslut, men det ska bli kul.

På jobbet har jag den här affischen fäst på min skåpdörr. Det tog ett tag innan jag berättade att jag har diabetes på jobbet (dumt, jag vet!) men numera vet nog de flesta på min arbetsplats att jag har diabetes typ 1. Flera vet också vad de ska göra om jag skulle få så lågt blodsocker att jag inte klarar mig själv, och om någon skulle tveka kan de alltid öppna skåpdörren och läsa på affischen, som jag har beställt gratis från Finska Diabetesförbundet.

Så här står det att man ska göra vid lågt blodsocker:

Diabetiker behöver äta eller dricka något som innehåller socker för att blodsockret ska stiga. Första hjälpen kan bestå av något av följande alternativ:

  • 4-8 bitar vanligt socker eller glukostabletter (t.ex. Siripiri)
  • honung eller sirap
  • ett glas juice eller sockerhaltig läsk
  • frukt
  • sötsaker

För diabetikern till sjukhus, om inte symtomen på lågt blodsocker ger med sig inom 10-15 minuter.

Om diabetikern är medvetslös, se till att han eller hon kommer till sjukhus omedelbart. Ge aldrig en medvetslös person något att äta eller dricka på grund av kvävningsrisken!

IMGP8092 - kopia

Det finns honung, juice och glucobooster till hands i mitt skåp. I handväskan och i rockfickan har jag alltid någonting kolhydratsrikt, så det borde vara ganska lätt att ge mig första hjälpen om det skulle behövas. Hittills har jag (peppar, peppar) alltid klarat mig själv, men man vet aldrig vad som händer…

Ha ett trevligt veckoslut, allihop!

En reaktion på ”På jobbet

  1. Pingback: Världsdiabetesdagens tema – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s