I min plånbok

IMGP9037 - kopia

Ni som har diabetes, syns det i era plånböcker på något sätt? I min syns det definitivt. Dels har jag ett gäng gamla (och ett nytt) medlemskort från Diabetesförbundet, och dels har jag ett ”Jag har diabetes”-kort. Det är egentligen ett ID-kort, med råd för första hjälpen på sex språk. ID-kortet kan beställas från Finska Diabetesförbundets nätshop, härifrån.

Lite annat sjukvårdsrelaterat i min plånbok är det europeiska sjukvårdskortet, reseförsäkringskortet och ett donationskort, eftersom jag vill donera vad jag kan om jag skulle råka ut för en olycka och dö. Mina organ får gärna användas efter att jag har dött, om de kan ge någon annan möjligheten att leva.

Bland annat finns det diabetiker som mår otroligt dåligt och går på dialys i väntan på en ny njure, på grund av diabetesen. Det kunde ha varit jag. Då hade jag verkligen önskat att det hade funnits fler donatorer, och därför vill jag själv donera mina organ när den tiden är inne.

IMGP9045 - kopia

6 reaktioner på ”I min plånbok

 1. nancypetter

  Om jag inte tar fel behövs inga donationskort längre, för jag tänkte sätta ett i min plånbok ifjol något slag men då fick jag informationen att vi idag alla är donatorer 😃

  Gilla

 2. Susanne

  Hej. jag har just hittat din blogg. Jag har själv Diabetes typ 1. Jag har frågat min läkare om organdonation och fick till svar att man inte ”ger vidare” diabetikers organ. Vi godkänns ju inte heller till att ge blod. Har du kollat med någon? Har det ändrat?

  Gilla

  1. Vad roligt att du har hittat hit till bloggen! Just organdonation har jag faktiskt inte kollat, men att ge blod frågade jag läkaren om senast jag var dit, och då sade hon att hon inte var säker.

   Jag har fått lite olika bud från olika håll, men faktiskt har ingen kunnat ge mig ett säkert svar. Jag skulle ha godkänts som benmärgsdonator till en nära släkting för några år sedan, men det kanske är en annan sak. Jag är lite dåligt insatt i hur reglerna är uppsatta, inser jag.

   Gilla

 3. Nina

  Blodgivning är tyvärr inte möjligt för insulinbehandlade diabetiker helt för diabetikerns egen hälsa! H. En som jobbar på blodtjänst 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s