Kontrollbehovet

Jag har ett stort kontrollbehov när det gäller min diabetes. Kontrollbehovet tror jag beror på att det är så mycket jag inte kan påverka gällande sjukdomen, och det lilla jag kan påverka gör jag därför minutiöst.

IMGP8460 - kopia

Ni kanske läste det jag skrev om att jag har häften med diabetesanteckningar sedan 23 år tillbaka? Det har krävts av vården, för att läkarna ska få en överblick och insyn i min sjukdom.

För ett antal år sedan tog jag anteckningarna till en ny nivå, och började fylla i vad jag äter, hur jag tränar, insulindoser, materialanskaffningar samt resultat från hälsokontroller m.m. Dels underlättar det för mig när jag ska analysera mina insulindoser och göra vårdbeslut, dels är det ett sätt för mig att känna att jag har kontrollen, och inte min diabetes.

Särskilt friskt beteende vet jag inte om det är, men det ger mig någon form av trygghetskänsla. Som tur är har jag hört att andra typ 1-diabetiker ”lider av” samma kontrollbehov, så jag är inte ensam. Det är kanske något man kan räkna till kategorin biverkningar av diabetes typ 1, haha.

2 reaktioner på ”Kontrollbehovet

  1. Pingback: Kolhydraträkning – Att vara etta

  2. Pingback: Styrketräning och träningsdagbok – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s