Jag säger B

Ni minns när jag skrev att jag hade mycket kul på gång? När jag sade A, men inte B? Nu säger jag B:

Jag har blivit intervjuad av Diabetes Wellness i Sverige! Diabetes Wellness jobbar bland annat för att öka allmänhetens kunskaper om diabetes och stödja forskningen kring och behandlingen av diabetes. Nu finns även min historia på Diabetes Wellness sidor. Här är ett utdrag ur artikeln:

”Jag tror att den eviga blodsockerkampen, som jag brukar skriva om på min blogg, har hjälpt mig att bli en starkare och positivare person. Det finns liksom inget annat alternativ än att ta nya tag varje dag. Med åren har jag nog också insett att man inte kan kriga mot sin diabetes, det gäller att gilla läget och göra det bästa av situationen. Det här är mitt liv, min resa och jag gör det bästa jag kan av det.

Health care professionals in lab.

Under många år ville jag inte förknippas med diabetes. Det finns så många fördomar och förutfattade meningar kring sjukdomen, och för mig kändes det som att få en stämpel i pannan om jag sade att jag hade diabetes. Jag dolde väl inte min diabetes direkt, men jag var inte heller öppen med den. Jag gick länge undan och tog blodtest och sprutor. Ju äldre jag blivit, desto mer har jag insett att det inte ska behöva vara så. Diabetes typ 1 är ingen sjukdom man får för att man har ätit olämpligt, motionerat för lite eller levt fel. Jag vill berätta om min diabetes, dels för att öka kunskapsnivån i samhället och dels för att andra diabetiker, som kanske fortfarande döljer sin sjukdom, också ska våga vara mer öppna. Tillsammans är vi starkare.”

Läs hela artikeln av Fanny Widinghoff här.

Det här var B, men jag säger som SVT:s klassiska underhållningsprogram från 1990-talet: Det kommer mera! Stay tuned!

4 reaktioner på ”Jag säger B

  1. Pingback: ÅU-bloggare – Att vara etta

  2. Pingback: Mitt stora projekt – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s