Slippa bli hög på snacks

Att leva med diabetes typ 1 är att ibland bli hög. Det är nästan ofrånkomligt, det är en del av sjukdomen. Själv försöker jag undvika att äta sådant som gör mitt blodsocker onödigt högt eller svajigt, och därför är jag alltid ute efter blodsockervänligare alternativ. Ett sådant är sjögräschips. Det låter kanske inte så gott, och sjögräschipsen är såklart inte någon motsvarighet till potatischips, men om man vill slippa bli hög på snacks är sjögräschipsen ett riktigt smakligt alternativ.

(Och ja, vissa diabetiker kan äta chips utan att få högt blodsocker, men vissa – inklusive undertecknad – har väldigt svårt att få en bra blodsockerkurva efter stärkelserika produkter med högt kolhydratsinnehåll. Alla diabetiker är olika.)

IMGP8887 - kopia

Kom ihåg att kolla innehållsförteckningen, vissa sorter innehåller kryddor med mycket socker i. Kolhydratsinnehållet i den här påsen var 20,9 gram kolhydrater/100 gram, så det är ingenting för den som följer en strikt lågkolhydratskost – men ändå betydligt bättre än vanliga potatischips, som vanligen har över 50 gram kolhydrater/100 gram.

Ett lite blodsockervänligare alternativ, helt enkelt.

3 reaktioner på ”Slippa bli hög på snacks

 1. Åh vart hitta du dessa? Jag testade att göra hemmagjorda grönkålschips, gott! Men tyvärr visste jag inte hur man skulle förvara dom så det blev en grön gegga i en plastbunke sen men de jag åt var toppengott 🙂 Och bs-vänligt

  Liked by 1 person

  1. Jag hittade dem faktiskt på Åland, när jag var på resa dit! Det var i en liten butik med mest orientaliska produkter, så jag gissar att man kanske hittar dem bäst på sådana ställen.

   Grönkålsgegga låter inte så gott, men vad bra att det du hann smaka på var gott i alla fall! Själv har jag faktiskt aldrig sparat grönkålschips, det kanske inte finns något bra sätt att förvara dem på?

   Liked by 1 person

 2. Pingback: Lördag – godisdag – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s