Att nå ut

Just nu har jag så mycket kul på gång att jag knappt kan hålla mig från att berätta det här på bloggen. Finns det något värre än när bloggare skriver så? Säger A, men inte B. Usch, jag hatar det – och nu gör jag själv samma sak. Men snart, snart ska ni få veta mer om vad som är på gång, det lovar jag!

Det handlar om att nå ut, så mycket kan jag avslöja. Orsaken till att jag startade den här bloggen var att jag ville nå ut. Jag ville berätta om diabetes typ 1, den osynliga sjukdomen som så många vet så lite om. Jag ville nå ut – till andra diabetiker, till folk utan diabetes, till alla som idag lever i vårt samhälle, där kunskapen om diabetes överlag är otroligt låg. Till dem, till er, ville jag nå ut.

Själv är jag egentligen en ganska introvert person, som överhuvudtaget inte har något intresse av att omvärlden ska veta en massa om mig. Men för diabetes typ 1 är jag beredd att göra ett undantag. Att öppna upp lite kring mitt liv och min vardag med sjukdomen. Om det kan få någon att känna sig mindre ensam med sin diabetes, om det kan få någon att inte skämmas och vara mer öppen, om det kan få någon att utbrista: ”Aha! Är det så det är att leva med diabetes typ 1!” – ja, då är det värt det för mig.

Och nu är jag en bit på väg.

IMGP7014 - kopia

Det otroligt fina reportaget Diabetes är en ständig följeslagare (klicka för att läsa artikeln på ÅU:s webb) av Anja Kuusisto nådde Åbo Underrättelsers och Pargas Kungörelsers papperstidningsläsare i november 2015. Snart kan jag förhoppningsvis nå ut till ännu fler.

8 reaktioner på ”Att nå ut

  1. Pingback: Jag säger B – Att vara etta

  2. Pingback: ÅU-bloggare – Att vara etta

  3. Samuel Johansson

    Hej, jag heter Samuel och lider själv av diabetes. Jag har nu börjat sälja diabetes armband som uppmanar om sjukdommen vid allvarlig situation, samt ger individen möjlighet att stå upp för sin sjukdom. Undrar om du skulle kunna tänka dig att göra reklam för dem, oh hur mycket du skall ha för det isf?:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s