Vardagsmotion

IMGP9021 - kopia

Mitt blodsocker mår bra av konditionsträning. Det är riktigt, riktigt svårt att anpassa insulindoserna så att blodsockret ligger på en bra nivå både före, under och efter ett pass, men om jag lyckas med det och får till ett ordentligt träningspass blir belöningen oftast ett stabilare blodsocker de närmaste två dagarna efter träningen. Därför brukar jag lägga upp min träning så att jag konditionstränar varannan dag, och däremellan yogar jag eller tar en vilodag.

Som ni säkert vet vid det här laget springer jag, och en gång i veckan går jag på ett pass ledd vattengymnastik och ett yogapass. Utöver det cyklar, skidar och paddlar jag – allt efter årstid, naturligtvis. Varje dag året runt går jag dessutom på flera hundpromenader, och vardagsmotionerar så mycket jag kan. Jag är en helt vanlig motionär, som har hittat träningen och insett hur viktig den är för både kropp och själ.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: träning behöver inte vara så komplicerat. Man måste inte skaffa gymkort, inhandla en massa tillbehör och attiraljer och köra ett komplett träningsprogram (om man inte vill). Det kan räcka med att träna lite kroppsstyrka hemma, ta en rask promenad, cykla eller springa lite. Röra på sig, helt enkelt. Sen när man har kommit igång kanske man vill ta sin träning ett steg längre – så går det för många och så har det gått för mig – men det behöver inte vara så märkvärdigt till en början.

IMGP9028 - kopia

I helgen passade jag på att ta fram skidorna för första gången i år. Vardagsmotion när den är som bäst! Egengjorda skidspår, ute i naturen. Utan några krav, utan några pulsklockor och tidtagarur, bara frisk luft och skön motion. Det är livet.

Psst! Imorgon tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för den som vill börja träna med diabetes typ 1. Titta in då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s