Bli botad från diabetes

Ibland, allt för ofta egentligen, läser man olika sensationella nyheter om hur man kan bli botad från diabetes. Det kan handla om att man ska följa någon diet, inta något piller eller naturmedel, eller motionera på något sätt. Jag är ledsen över att behöva säga det här till er, men…

…newsflash: Man kan inte bli botad från diabetes typ 1! Det finns hittills inget piller, ingen diet, ingen motionsregim, som kan få en icke-fungerande bukspottskörtel att börja producera insulin igen. Tyvärr.

Jag önskar naturligtvis att det vore så att det verkligen fanns ett botemedel, ett lite mirakelpiller någonstans där ute, men hittills har ingen typ 1:a stött på ett sånt, mig veterligen. Och tro mig, om så vore fallet, hade vi nog alla vetat om det vid det här laget.

Det är på grund av detta som så många typ 1-diabetiker suckar tungt inombords när vi får höra ”men har du provat X?”, ”man kan bli frisk från diabetes med X!”, där X står för valfri ny sensation, som ska bota oss. Haha. Yeah right.

IMGP8918 - kopia

Själv provar jag gärna olika tips och tricks, för att se vad som kan underlätta blodsockerbalansen. Hittills har jag inte hittat mycket som verkligen fungerar. Visst, jag äter kanel till frukostpuddingen, jag tar gärna ett glas vatten med äppelcidervinäger före en måltid (för att sänka GI-värdet), och jag provar mer än gärna på olika naturpreparat för att se om de har någon inverkan, och för att förbättra helhetsmåendet. Men inte tusan blir jag botad från min diabetes för det. Och det är en stor, stor skillnad. Så: tipsa mig gärna om sådant som kan underlätta blodsockerkampen, men säg inte att jag kan bli botad från min diabetes. För det kan jag inte.

3 reaktioner på ”Bli botad från diabetes

 1. nancypetter

  Jag kommer ihåg att vi någon gång diskuterade skillnaden mellan bröd bakat på jäst och surdeg. Surdegsbröd borde ju vara bättre, har du märkt någon skillnad eller undviker du bröd punkt. 😃

  Gilla

  1. Jo, vi talade ju om det, men jag kom mig aldrig för att testa sen. Jag äter vissa brödsorter, helst såna med minimalt med kolhydrater i, och gärna då bakade på annat än vitt mjöl. Men jag borde absolut testa surdegsbröd, för att se om det är någon skillnad 😀

   Liked by 1 person

 2. Pingback: Björnbajs botar diabetes! – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s