Checklista för packning

IMGP8577 - kopia

Det drar ihop sig till resdags för mig. Inte en jättelång resa, men likväl en resa som kräver att jag som pumpbehandlad typ 1-diabetiker tar med mig en hel del diabetesmaterial. Här är min ultimata checklista för packning när jag reser:

 • Insulin (även reservpennor!)
 • Recept
 • Reservoarer
 • Infusionsset
 • Batterier
 • Extra reservoarlock
 • Extra pumplock
 • Sensorer
 • Blodsockermätare (+ en i reserv)
 • Teststickor
 • Mynt att öppna batterilocket med
 • Tejp (leukoplast) och sax
 • Intyg över diabetes
 • Pumpintyg
 • Ketonmätare och ketonstickor
 • Extra kanyler och engångssprutor
 • Lancetter
 • Skin prep och Remove
 • Glucagonspruta
 • Lånepump
 • Instruktionsmanualer för pump och CGM
 • Glukostabletter och annat blodsockerhöjande

IMGP8597 - kopia

Jag tar inte med mig riktigt allt varje gång jag reser – det beror förstås på vart jag åker. Kylpåsar behövs kanske inte vintertid/om man inte ska till ett varmt land, pumpintyg och intyg över diabetes kanske inte om man inte ska flyga. Lånepump får jag som Animas vibe-användare och det är verkligen en trygghet ifall pumpen skulle gå sönder under resan. Det är så länge sen jag använde sprutor nu att mina doser inte alls är de samma som innan, och om jag skulle tvingas gå tillbaka till sprutor under en resa kan jag nästan räkna med att den resan är förstörd.

IMGP8593 - kopia

Hur gör ni andra typ 1:or, är det ytterligare någonting ni packar med när ni ska resa?

10 reaktioner på ”Checklista för packning

 1. Tack för listan! Den ska jag skriva ut och lägga i materiallådan. Varje gång jag ska resa tänker jag att jag borde skriva en listan, men får det aldrig gjort…

  En grej som skulle vara bra ännu är en liten lapp med pumpens basaldoser. Pajar pumpen din, så behöver man inte komma ihåg alla doser utan till. 🙂

  Sen är det ju egentligen nån skillnad om man ska vara borta två dagar eller två veckor, det är ju ändå samma grejor man ska med sig, endast mängden som ändrar. 🙂 Tack Maria!

  Gilla

  1. Smart med en lapp med pumpens basaldoser! Det hade jag faktiskt inte tänkt på, och fast jag kommer ihåg mina doser på ett ungefär så har jag inte stenkoll på riktigt alla vändningar under dygnet. Det måste jag fixa, tack Nina!

   Gilla

  1. Det är faktiskt en ”barnväska” egentligen, en Skip hop zoo lunchie. Jättepraktiskt för insulin och sånt eftersom det mycket riktigt är en kylväska! Borde hittas på t.ex. Babyshop.se, sök på Skip hop lunchie så hittar du några modeller.

   Gilla

 2. Vivianne

  Tack för tipset! Och tack för listan!
  Ett tillägg till tipset innan är att spara allt i mejlen. Jag har mina doser och annat bra att komma ihåg i en mapp som heter diabetes i min mejl. Då jag har mejlen i mobilen kommer jag alltid åt infon.

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Nya utmaningar – Att vara etta

 4. Pingback: Snart resdags – Att vara etta

 5. Pingback: Packa för fem veckor – Att vara etta

 6. Pingback: En lite längre resa med diabetes i bagaget – Ninnus diabetesblogg

 7. Pingback: Dags att lämna landet – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s