Min fantastiska kropp

Pargasloppet

Så här i början av ett nytt år kan man knappt öppna en tidning eller surfa på nätet utan att stöta på rubriker i stil med ”Kom i form på x veckor!”, ”Så här går du ner i vikt snabbast”, ”Ät så här och träna så här för att komma i form”.

Och visst, det är väl både en och annan (inklusive mig själv) som just nu känner att några kilogram gott kunde ha lämnats kvar på julbordet. Och visst, det finns många verkligt överviktiga människor, som säkerligen skulle må bra rent fysiskt av att gå ner i vikt. Det nekar jag inte till. Men ska det verkligen behöva vara samma visa, år ut och år in? Att vi hela tiden matas med att vi inte duger som vi är, att vi hela tiden kan bli bättre, smalare, snyggare, mer i form? Jag har känt, och känner delvis fortfarande, en press på att jag måste bli bättre hela tiden. Smalare, snyggare, i bättre form. För det är det vi matas med. Att vi aldrig är tillräckligt bra som vi är. Att våra kroppar inte duger om vi inte ständigt arbetar med att stöpa om dem.

Jag försöker aktivt vända på mitt tänkesätt när det gäller det här. Jag tränar inte för att bli smalare, utan för att bli starkare och orka mer. Jag äter inte nyttigt för att gå upp eller ner i vikt, utan för att må bra. Jag gör så gott jag kan, för att min kropp ska fungera och prestera så bra den kan, inte för att passa in i någon form.

Och vet ni vad? Min kropp är fantastisk, precis i den form den är.

Pargasloppet2015

Min fantastiska kropp tog mig runt Pargasloppet (1o km) hösten 2015. Trots ett blodsocker som egentligen var alldeles för högt, och som gjorde att den fick arbeta på högvarv. Min fantastiska kropp låter mig uppleva helt underbara saker, trots att den hela tiden kämpar med min diabetes. Varför ska jag då gå omkring och känna att den inte duger, att den inte är bra nog? Nej, så banne mig heller att jag ska! Min kropp är fantastisk. Punkt.

3 reaktioner på ”Min fantastiska kropp

  1. Pingback: Pargasloppet 2016 – Att vara etta

  2. Pingback: Piska kroppen – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s