Stresskänslig

IMGP8465 - kopia

Mitt blodsocker är oerhört känsligt för stress. Om jag har det stressigt på jobbet eller i mitt övriga liv lägger sig mitt blodsocker automatiskt på en högre nivå och är närmast omöjligt att få ner, vad jag än gör. Jag kan meditera, yoga, träna, men nada. Om stressen finns där i bakgrunden kan jag så dansa can-can och dricka vatten ur ett glas baklänges samtidigt som jag skanderar Fänrik Ståls sägner (typ) utan att det inverkar det minsta på blodsockret.

IMGP8481 - kopia

Just nu är jag långledig, och blodsockret är mycket lättare att hantera. En lite jobbig sak är dock att jag nästan alltid får sänka insulindoserna när jag är ledig, och det är väldigt krångligt att veta hur mycket jag ska sänka just den här gången. Insulinkänsligheten ökar när stressnivån sänks, men hur mycket vet jag aldrig riktigt.

Men visst är det fascinerande? Hur allt i kroppen påverkas av sånt som pågår utanför, i livet.

2 reaktioner på ”Stresskänslig

  1. Pingback: Stressen – Att vara etta

  2. Pingback: Varva ner – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s