Tacksamhet

IMGP8614 - kopia

Just nu: tacksamhet över att ha fått spendera en julafton med de närmaste. Tacksamhet över ett julbord fyllt med mat, omtanke och kärlek. Omtanken: en morotslåda utan ris och tillsatt socker, dito kålrotslåda och inlagda sillar utan socker*. Det är kärlek det. Och det är jag så tacksam över.

IMGP8619 - kopia

* Här måste jag väl påpeka att jag inte är allergisk mot socker, om det är någon som tror det. Jag kan äta socker, och jag missköter mig inte om jag gör det, men för mig personligen blir blodsockret mycket lättare att hålla stabilt om jag äter så lite socker och snabba kolhydrater (t.ex. vitt ris) som möjligt, så därför gör jag gärna det. Dock åt jag en portion risgrynsgröt (utan socker, men tillagad på vitt ris och mjölk) till frukost. Blodsockret sköt i höjden (trots att jag naturligtvis doserade insulin till) men kom sedan ner ganska snällt igen. Det är jag också tacksam över.

IMGP8621 - kopia

2 reaktioner på ”Tacksamhet

  1. Pingback: Hantera julmaten – Att vara etta

  2. Pingback: Från julbord till julbord – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s