En riktigt god jul

IMGP8544 - kopia (2)

”Kommer han, matte? Kommer tomten? Jag tycker jag ser en luva skymta mellan träden på andra sidan sjön.”

IMGP8571 - kopia (3)

”Kan tomten vara på väg till oss, tro?”

Frågan är om tomten kommer till oss i år. Om han inte gör det, har jag i alla fall världens bästa (tomte)Nisse, och det räcker mer än väl för mig. Ingen kan väl ha missat sällskapsdjurs positiva inverkan på människors hälsa (förutsatt att man tycker om djur då, får man väl anta). Det är inte svårt att förstå den positiva betydelsen för måendet som djuren kan ha när man sitter med en spinnande katt i famnen. Jag har inte upplevt att Nisse skulle påverka mitt blodsocker direkt, men indirekt tror jag absolut att det påverkar mitt helhetsmående att ha katt. Jag har levt med katter i mitt liv sedan jag var fyra år gammal, och jag har svårt att tänka mig ett liv utan dem.

Mina djur (jag har haft hundar, katter, kaniner, hästar och får) har alltid varit väldigt viktiga för mig, inte minst i tonåren när blodsockret levde rövare på grund av hormoner och en massa annat. Då var det skönt att ha djuren, som aldrig dömer en utan tycker om en precis som man är. Det kan vara det som behövs för en diabetiker, att inte bli dömd utifrån ett HbA1c eller en blodsockerkurva, utan älskad som man är. Sånt är djur fenomenala på.

Med det sagt vill jag önska er alla en riktigt god jul med god mat, gott sällskap och stabila blodsockerkurvor! Ta hand om er och njut!

En reaktion på ”En riktigt god jul

  1. Pingback: En god jul och stabila blodsockerkurvor – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s