”Är du hög?”

Om det fanns någonting som retade gallfeber på mig som barn så var det när någon närstående frågade ”är du hög?”. Frågan i sig är ju lite lätt komisk för en som inte är insatt, jag kan bara tänka mig hur det kan ha uppfattats om någon utomstående hörde min mamma fråga mig, 9 år, ”är du hög, Maria?”, men frågan irriterade mig alltid. För högt blodsocker är ingenting diabetiker vill ha, men ibland kan vi ha det ändå, och det påverkar oftast humöret så att man blir retlig och arg och allmänt nere – man mår inte bra helt enkelt.

IMGP8435 - kopia

Ett högt blodsocker kan bero på så många olika saker. Det kan vara stress, hormoner, infektion, för liten insulindos till någon maträtt, mens, väderleken, adrenalin i samband med motionspass, en vikt nål eller annat tekniskt strul. Om jag har ett enstaka högt blodsocker är det som fungerar bäst att ta en liten korrigeringsdos insulin, dricka mycket vatten och tugga tuggummi (eftersom man verkligen blir ökentorr i munnen av att vara hög). Motion är inte bra för kroppen vid högt blodsocker, men för mig brukar en lugn promenad kunna göra susen för att få ner ett högt värde.

Lite vatten och tuggummi på det, och man är som en ny människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s