Lyssna på kroppen

IMGP8519 - kopia

Jag tycker att jag är ganska bra på att lyssna på min kropp. Efter 23 år med typ 1-diabetes blir man kanske det, eftersom det pågår så mycket inne i kroppen som man känner av på ett eller annat sätt hela tiden.

När jag drabbades av löparknä för ett tag sen bestämde jag mig för att lyssna på min kropp och försöka göra något åt saken direkt. Jag drog ner på löpningen och tog istället in ersättande träning i form av cykling och styrketräning. Jag började yoga mer och försökte stretcha och använda foam-rollern varje dag.

Igår kände jag att jag ville försöka mig på att springa ett kort pass. Det blev 3 kilometer, i lugn takt, och efteråt kände jag bara av knät lite grann, vilket är stor skillnad jämfört med när var som värst och smärtan högg som knivar i knät.

IMGP8520 - kopia

Nu är jag så himla sugen på att springa mer, men jag antar att jag måste skynda långsamt. Jag måste helt enkelt lyssna på kroppen och göra mitt bästa för att den ska må så bra som möjligt*. Den insikten tror jag att jag har min diabetes att tacka för. Jag har bara en kropp och den ska jag förhoppningsvis leva med många, många år till. Därför är det mitt jobb att vara lyhörd och göra så gott jag kan för att kroppen ska må bra. För om det är någonting jag är medveten om så är det att hälsan är så otroligt viktig. Utan god hälsa är jag ingenting, har jag ingenting. Därför måste jag lyssna på min kropp.

* Därmed inte sagt att jag inte tycker det är tradigt. Det är så förbaskat trist att inte kunna göra som man vill och bara ge sig ut på en ordentlig löprunda, men i längden tror jag att jag vinner på att vara präktig och förståndig och inte pressa kroppen. Precis som när det gäller min diabetes.

En reaktion på ”Lyssna på kroppen

  1. Pingback: Mer Original M Design – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s