Fjärde advent

IMGP8508

Det är mörkt som i säcken nu. Den mörkaste tiden på året. Den tiden då man seriöst undrar hur man kan ha valt att bo i den här ändan av världen. Så mörkt och dystert att man kan bli deprimerad med mindre. Men snart vänder det. För idag är det fjärde advent. Fyra ljus brinner i staken, och snart är det jul. Sen blir det ljusare, undan för undan. Jag längtar redan.

Visste ni förresten att en delorsak till det höga antalet typ 1-diabetiker uppe i Norden anses kunna vara bristen på D-vitamin här? Så säger de som vet, men ingen vet ju ännu säkert vad typ 1-diabetes beror på. Jag äter D-vitamintabletter året om, inte för att jag kan bli av med min diabetes utan för att mota bort tröttheten och för att jag upplever mig må bättre när jag tar extra D-vitamin.

IMGP8109 - kopia

Fjärde advent till ära vill jag bjuda er på ett recept på en god, blodsockervänlig kakao utan mjölk. Den tar inte bort mörkret och tröttheten, men varje litet guldkorn i vardagen hjälper väl till att lysa upp tillvaron, eller vad säger ni? Enjoy the little things, som det står på min mugg. Det försöker jag göra, så gott jag kan. Men kakaon, var det:

Mjölkfri kakao

1 ägg

1 msk kokosolja

2 dl hett vatten

½ kryddmått vaniljpulver

½ msk kakao

Mixa och krydda med lite kanel överst. Ett bra alternativ till vanlig kakao, om man vill slippa blodsockerhöjningen som mjölk ger. Tänk också på att ägget och kokosoljan ger en långsammare höjning av blodsockret, om man äter något och doserar insulin till.

Glad fjärde advent till er alla! Enjoy the little things!

3 reaktioner på ”Fjärde advent

  1. Pingback: Superfood – Att vara etta

  2. Pingback: Till frukost – Att vara etta

  3. Pingback: Mat från morgon till kväll – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s