Att älska och att hata

Pumpen, min vän. Som jag älskar över alla andra materiella ting på jorden. Men som jag också kan hata. Ja, missförstå mig rätt. Jag älskar hur jag mår när jag har pumpen för jag mår mycket bättre med den, det är som dag och natt jämfört med insulinpennor för mig. Men samtidigt har jag levt över 30 år utan att ha något yttre föremål fäst på min kropp, utan någonting som hela tiden befinner sig minst 60 cm ifrån mig. Det är klart att det påverkar en att hela tiden ha någonting fast på sig på det sättet, tro inte annat.

Jag kan hata att jag har en sjuk kropp, som överhuvudtaget behöver en pump.

IMGP7810 - kopia

Varje timme, varje minut. Dag som natt, dygnet runt. Pumpen är med mig hela tiden. Jag kan koppla loss den max en timme, och också då måste jag planera för det. Pumpen påminner mig om att jag är sjuk. Om att min kropp behöver insulin för att jag överhuvudtaget ska överleva. Men den påminner mig också om att jag är stark. Jag inte bara överlever, jag lever. Jag kämpar dagligen med min diabetes, men jag är alltid starkare. Jag kan leva ett gott liv, och jag gör det.

IMGP7802 - kopia

Därför älskar jag pumpen. Min vän, min extra kroppsdel.

2 reaktioner på ”Att älska och att hata

  1. Förstår hur du känner 😦 Har haft pump i 2 eller 3år nu och känns som jag haft den jämt. Funderar på ibland hur det kändes utan den. Att duscha utan den. Att gå på toaletten utan att den hoppar av byxlinningen. Att slippa att ha en liten låda med sig jämt och en slang som gärna fastnar i saker. Nä det var en skön tid med pennor men samtidigt bär ju pumpen en himla massa fördelar med sig också. Det är ju därför vi har den 🙂 Sköt om dig 🙂

    Gilla

    1. Det är så sant det du skriver! Precis så känner jag också. Ibland är det lite som att välja mellan pest eller kolera (pennor eller pump) för man vill ju egentligen inte ha någondera, men eftersom man måste välja är det nog pumpen som vinner alla gånger för mig också. Skönt att höra att andra med diabetes har samma tankar! Sköt om dig du med! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s