Löparknä

IMGP7851 - kopia

Det verkar inte bättre än att jag har drabbats av löparknä. Det slog till mitt under ett löppass för några veckor sedan. Pang bara! Som ett knivhugg i yttre delen av knäskålen, så smärtsamt att jag var tvungen att linka resten av vägen hem. Alla mina symptom stämmer överens med löparknä: smärta på utsidan av knät, speciellt under löpning i nerförsbacke, skadan förvärras av sittande, och ont ont ont när man går nerför trappor.

Jag har googlat behandling av löparknä, och hittat några tips som gör smärtan uthärdligare. Jag stretchar ITB-senan, använder foam-rollern (aj!) och har också varit till en fysioterapeut och fått lite råd om hur jag kan tejpa knät. Alternativ träning är förstås ett måste eftersom smärtan blir nästan outhärdlig efter bara några kilometers löpning i nuläget. Jag vet också att jag borde bli bättre på att styrketräna, men det är ju så erbarmligt tråkigt! Det är inte det minsta kul att inte kunna springa, och det märks på mitt blodsocker också. Insulinkänsligheten är som bäst för mig upp till två dygn efter ett löppass och blodsockret är mycket mer förlåtande då jag konditionstränar hårt. Som tur är kan man ju åtminstone cykla ännu tack vare den milda vintern, så jag får kompensera med cyklingen.

IMGP7847 - kopia

Men jag vill förstås bli av med eländet så fort som möjligt! Jag har ingen lust att lägga löparskorna på hyllan och jag ryser när jag läser att vissa har gått omkring med skadan i flera månader, till och med år. Därför frågar jag er: har ni några tips på hur man blir av med löparknä?

4 reaktioner på ”Löparknä

  1. Pingback: En dag i mitt liv | Att vara etta

  2. Pingback: Springa för diabetes – Att vara etta

  3. Pingback: Nya utmaningar – Att vara etta

  4. Pingback: Braheloppet – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s