”Men vad äter du egentligen?”

IMGP7718 - kopia

Till kategorin ”men vad äter du egentligen?” hör frågan om vad jag äter till frukost. Jag är en sån som snöar in på olika sorters mat, och när jag väl har börjat äta något kan jag äta det hur länge som helst, tills jag snöar in på något annat. Det är praktiskt ur en diabetessynvinkel, eftersom jag till slut lär mig dosera insulinet ganska bra om jag äter ett och samma mål om och om och om igen.

IMGP7712 - kopia

En favorit till frukost har länge varit chiapudding. Jag blandar chiafrön, hampafrön, spirulina och lite kanel med kokosmjölk (osockrad, naturligtvis), rör om några gånger, och låter sedan puddingen stå i kylskåpet över natten. Nästa morgon är den perfekt att äta med bär eller lite frukt och kakaonibs.

IMGP7747 - kopia

Visste ni att kanel sägs ha en sänkande inverkan på blodsockret? Jag kan inte säga att jag har märkt någon skillnad på mitt blodsocker, men det är ju gott i alla fall.

4 reaktioner på ””Men vad äter du egentligen?”

 1. Håller med dig om att det är så himla mycket enklare om man äter samma hela tiden. Hemma är det ganska lätt, jag äter samma bröd och vet vad jag har i mina middagar etc men det är jätte svårt när man äter ute! Det är olika typer av mat + att man faktiskt inte har en aning om hur mycket socker dom haft i sin mat. Thaimat är en sak som jag först trodde var jätte lite kolhydrater i eftersom jag oftast bara åt wook utan det vita riset men lärde mig snabbt att dom har i en hel del socker.
  Nä då är det lättare att hålla sig till samma och helst egenlagad mat 🙂

  Gilla

  1. Ja, visst är det så! Jag lyckas nästan aldrig pricka rätt när jag äter ute eller hos någon annan, just för att det som du säger är så himla svårt att veta vad som finns i maten. Så trist! Jag tror jag skulle prova nya maträtter och äta ute mycket oftare om det inte var för blodsockret.

   Gillad av 1 person

 2. Pingback: Superfood – Att vara etta

 3. Pingback: Till frukost – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s