Vatten och bröd

IMGP7364 - kopia

”Vatten och bröd är livets död, därför äter jag frukt”. Det var en ramsa som jag och mina vänner kom på att jag skulle använda som svar då någon frågade varför jag åt frukt efter alla måltider när jag hade insjuknat i diabetes typ 1 i lågstadiet. På den tiden (1992) skulle man alltid äta frukt till efterrätt om man hade diabetes, och det gjorde jag. Till varje måltid, alltid.

Nuförtiden äter jag inte frukt riktigt lika ofta eftersom mitt blodsocker mår bättre av en liberal lågkolhydratskost. Det här innebär också att jag helst inte äter bröd, om det inte är bröd med lågt kolhydratsinnehåll. Ett jättegott och blodsockervänligt alternativ för mig är Porokylän leipomos rostbröd, med bara 3,3 gram kolhydrater per skiva. Det fungerar bra också om morgnarna, då mitt blodsocker annars har en tendens att skjuta i höjden kraftigt oberoende av vad jag äter, på grund av gryningseffekten.

IMGP7362 - kopia

 

2 reaktioner på ”Vatten och bröd

  1. Pingback: Alternativet – Att vara etta

  2. Pingback: Till frukost – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s