Blodsockervänligt kalas

IMGP7254 - kopia

Många undrar vad jag egentligen äter. Vad får en typ 1-diabetiker äta? Inte socker, väl? Svaret är jo, typ 1-diabetiker får visst äta socker. Vi är inte allergiska mot socker och vi tar insulin till det vi äter. Själv är jag sedan några år tillbaka mycket restriktiv med vitt socker. Jag har märkt hur mycket bättre jag mår om jag drar ner på socker, vitt mjöl och snabba kolhydrater överlag (förutom när jag tränar, då behöver jag tillföra snabba kolhydrater under passen).

Jag föredrar vad jag kallar blodsockervänlig mat. Det är mat som är snäll mot blodsockret, och ger en så rak blodsockerkurva som möjligt. Hur man som typ 1-diabetiker väljer att äta är väldigt individuellt och det är upp till var och en att välja. Det finns inget rätt eller fel, alla är olika. Vissa saker skulle någon aldrig kunna äta medan någon annan kan göra det med bra resultat. Själv har jag t.ex. aldrig kunnat äta havregrynsgröt utan att börja må dåligt eftersom det är omöjligt för mig att få ett bra blodsocker efter den sortens gröt, medan det kan fungera för andra diabetiker. Typ 1-diabetes är en otroligt individuell sjukdom.

IMGP7269 - kopia

I helgen hade vi ett litet kalas här hemma. Då passade jag på att göra en otroligt god – och blodsockervänlig – efterrätt. Receptet hittas på Chewpakkas blogg. Jag modifierade receptet lite och använde 86%-ig choklad och lite mindre sötningsmedel. Gästerna gav tummen upp och mitt blodsocker med!

En reaktion på ”Blodsockervänligt kalas

  1. Pingback: Gott gammalt, gott nytt | Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s