Cykelpass

IMGP6910 - kopia

Det har utlovats snö och kallare väder till våra trakter, så jag passade på att ta ett cykelpass innan det blir halt på vägarna. Cykeln skaffade jag för att ha som träningsform som ett komplement till löpningen. Jag byter ut några löppass mot cykling då och då, både för att variera träningen och för att minska skaderisken. Löpning är ju som bekant ganska slitsamt för kroppen.

Cykling påverkar mitt blodsocker på lite annat sätt än löpning, men principen både när jag springer och när jag cyklar är den samma: basalminskning före (hur länge och hur mycket beror på en mängd olika faktorer) och tankning, d.v.s. påfyllning av energi ungefär varje halvtimme medan aktiviteten pågår. Detta är något jag delvis har kommit fram till själv, och delvis har fått hjälp med. Hösten 2014 deltog jag i ett träningsläger, Type 1 Camp på Selma Spa i Sunne i Värmland, där bland annat diabetesläkaren Peter Adolfsson, dietisten Stig Mattsson och professorn Johan Jendle föreläste. Lägret var otroligt givande för mig, och därifrån fick jag med mig en hel del nyttig kunskap, som jag fortfarande använder mig av i min träning med diabetes typ 1.

IMGP6908 - kopia

När jag cyklar är det lätt att få med allt jag behöver släpa på i form av blodsockermätare och kolhydrater. In med allt i sadelväskan bara! När jag cyklar, speciellt längre pass, använder jag mig av gel. Russinen är alltid med, både när jag springer och när jag cyklar; jag gillar russin både för att de smakar bra och för att de höjer mitt blodsocker väldigt snabbt och förhållandevis mycket. Sånt behövs också när man har diabetes, speciellt när man tränar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s