I min väska

IMGP7048 - kopia

Sedan jag fick min insulinpump går jag omkring med en stor handväska. Den är ett måste, eftersom jag behöver ha med mig en hel del diabetesgrejer.

IMGP7053 - kopia

Dels är det fodralet med blodsockermätaren, som jag naturligtvis också hade när jag injicerade insulin med pennor. Blodsockret måste alltid kunna mätas, oavsett om man som typ 1-diabetiker har pump eller pennor. I samma fodral har jag också en engångsspruta och extra batterier till pumpen, så om jag inte är långt hemifrån räcker det att jag har med mig det lilla fodralet. Ifall pumpen strular kan jag snabbt dra upp insulin ur ampullen i pumpen med engångssprutan, och klarar mig förhoppningsvis tills jag kommit hem.

IMGP7055 - kopia

Dels är det necessären, som är fylld med insulinampull, kanyler, infusionsset, ampuller, pennor (med både lång- och kortverkande insulin), batterier och ett mynt att öppna pumpens batterilock med, engångsspruta, extra blodsockermätare, tejp till sensorn, skin prep- och remove-servetter samt ett kort med texten ”Jag har diabetes” på olika språk.

Allt det här har jag med mig om jag åker någonstans. (Plus ytterligare mycket mer om jag ska vara borta mer än ett dygn). Det är ingen liten packning, men den är nödvändig. Det är nödvändigt att hela tiden ha kontroll, att hela tiden vara uppmärksam och ha en plan A, plan B och plan C. Ibland känner jag mig som ugglan på necessären då det är så mycket att hålla koll på hela tiden, men för det mesta går det på rutin numera. Wohooo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s