Bara gör det – eller?

Diabetes-Doristräning

Nike’s slogan Just do it är som en spark i baken om man behöver få något gjort, bara gör det liksom. Det fungerar ganska bra i de flesta situationer, men inte när det gäller typ 1-diabetes och träning. För typ 1:or är det inte bara att göra det. Det kräver planering, planering och åter planering för att få till ett bra blodsocker och ett lyckat träningspass. Och trots bra planering, planering och åter planering är det ändå inte säkert att man får till ett bra blodsocker (men chanserna ökar åtminstone betydligt).

Diabetes-Doris, flickan på bilden ovanför, kom till vid ett tillfälle då jag var extra trött på min diabetes och på att aldrig kunna göra någonting spontant. För det är så det är, en massa faktorer att ta i beaktande hela tiden. Som typ 1-diabetiker kan jag göra det mesta, bara jag ger akt på mitt blodsocker i allt jag gör. Planerar, planerar och åter planerar.

Men sen, efter allt planerande och analyserande – då jäklar, gör jag det bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s