Världsdiabetesdagen

IMGP6945

Vi diabetiker lever med en sjukdom som kräver kontroll tjugofyra timmar om dygnet, 365 dagar om året, men vi har en dag som är vår alldeles egen: världsdiabetesdagen 14.11. En dag att informera, utbilda och höja kunskapsnivån i samhället på. Och inte minst, en dag att fira!

Runt om i världen ordnas olika evenemang, och här i våra knutar är vi inte sämre. Stödgruppen Pargas Sockertoppar, som grundades 2014 av Nina, träffas ungefär en gång i månaden och idag passade vi på att fira världsdiabetesdagen tillsammans. Kamratstödet är oerhört viktigt för mig, och jag tror att alla Sockertoppar håller med mig om det. Tillsammans är vi starkare.

12250071_10153311020312252_5227922715750220274_n
Foto: Nina Nordström

Den blå ringen och färgen är symbolen för världsdiabetesdagen, som firas till minnet av Frederick Bantings födelsedag. Banting fick Nobelpriset år 1923 för sin upptäckt av insulin några år tidigare. Utan insulininjektioner (med sprutor eller pump) börjar typ 1-diabetiker må dåligt väldigt snabbt, och avlider inom ett par dagar. Med insulin kan vi både överleva och leva våra liv. Inte minst därför är världsdiabetesdagen definitivt värd att firas!

2 reaktioner på ”Världsdiabetesdagen

  1. Pingback: Diabetesförebilder – Att vara etta

  2. Pingback: Den blå månaden – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s