Diabetes är en ständig följeslagare

maria-for-webb
Foto: Anja Kuusisto

Inför Världsdiabetesdagen 2015 kontaktade jag två lokaltidningar, Åbo Underrättelser och Pargas Kungörelser, för att höra om de ville intervjua mig och sprida kunskap om typ 1-diabetes. Det ville de, och artiklarna blev jättebra! Här kommer ett kort utdrag:

Men du är ju inte fet, händer det att folk säger till Maria Johansson. Nehej, det är hon ju inte. Fetma eller övervikt är inte en förutsättning för diabetes. Och precis oberoende av vad eller hur lite Maria äter blir hon inte frisk.
Hon har diabetes typ I och har med åren lärt sig att om och om igen berätta vad det är.
När hon var yngre teg hon ofta ihjäl sjukdomen som är hennes ständiga följeslagare. Men från att i tysthet ha lidit över de fördomar som mötte henne har hon ändrat inställning: Fråga istället, uppmuntrar hon folk.

Reportaget på Åbo Underrättelser kan läsas i sin helhet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s